nieuws

Ruim drie miljoen euro voor Rijksmonumenten in Overijssel

Grote kerk of St. Michaelskerk in Zwolle
Grote kerk of St. Michaelskerk in Zwolle
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft ruim drie miljoen euro uitgekeerd aan eigenaren van Overijsselse Rijksmonumenten. Het geld is bedoeld voor de instandhouding van die monumenten.
In totaal is in Nederland 54,5 miljoen euro uitgekeerd. Het Rijk draagt maximaal de helft bij aan de uitvoering van een zesjarig instandhoudingsplan. De rest moet door de eigenaar zelf worden betaald. 
Het meeste geld gaat naar Noord-Holland, waar eigenaren ruim 9,5 miljoen euro kregen. Het minste geld gaat naar Flevoland: daar is één aanvraag gehonoreerd voor een bedrag van bijna zesduizend euro.

Meeste geld naar Hof van Twente

In onze provincie gaat het meeste geld naar de gemeente Hof van Twente: bijna 617.000 euro. In een aantal gemeenten is geen subsidie aangevraagd of is geen enkele aanvraag goedgekeurd. 

Waar gaat de meeste subsidie naar toe?

De eigenaar van de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle krijgt 302.695 euro voor de instandhouding van de kerk. De Historische Tuin- en Parkaanleg Welden in Markelo krijgt 258.534 euro. Aan de eigenaar van de Nieuwe Toren in Kampen is 115.545 euro toegewezen. 
Welke Rijksmonumenten in Overijssel hebben subsidie gekregen en hoeveel geld is toegewezen? Dat is op onderstaande kaart te zien

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.