nieuws

Dna-match in zaak woningoverval Zwolle

Woningoverval aan de Meppelerstraatweg in Zwolle
Woningoverval aan de Meppelerstraatweg in Zwolle
In de zaak van de woningoverval aan de Meppelerstraatweg in Zwolle is er forensisch bewijs gevonden dat wijst naar de twee verdachten die eerder al zijn aangehouden. Dat bleek vandaag tijdens een zogenoemde pro-formazitting voor de rechtbank in Zwolle.
Van een 22-jarige Zwollenaar is bloed gevonden in de woning aan de Meppelerstraatweg. Er is volgens justitie sprake van een dna-match van honderd procent, wat betekent dat er niet aan getwijfeld wordt dat het om zijn bloed gaat.  
Deze Zwollenaar zat al in de dna-databank van veroordeelde daders. Het is niet bekend waar hij eerder voor veroordeeld is. 

Tape

Ook van een tweede verdachte blijkt er forensisch bewijsmateriaal ontdekt te zijn. Van deze 21-jarige man uit Kampen zijn vingerafdrukken gevonden op de tape die gebruikt werd om de vier slachtoffers vast te binden.
Tijdens de overval op 21 mei werden de vrouwen vastgebonden en bedreigd met messen. De slachtoffers zouden prostituees zijn.

Kampenaar ook verdacht in andere zaak

Naast de woningoverval in Zwolle, blijkt de 21-jarige uit Kampen ook verdachte in een andere zaak. Hij zou op 23 april dit jaar een prostituee overvallen hebben in een woning aan de Eleonorastraat in Deventer.
Spullen die waren buitgemaakt bij die overval werden in de in de kofferbak van zijn auto gevonden.
In die kofferbak werden nog veel meer spullen gevonden die mogelijk afkomstig andere overvallen op prostituees in onder andere Hengelo en Breda. Het Openbaar Ministerie onderzoekt dat nog.

Ook Zwollenaar mogelijk betrokken

Onderzoek moet uitwijzen of de 22-jarige Zwollenaar ook betrokken was bij die andere overvallen. De officier van justitie gaf vandaag aan dat niet uit te sluiten. 
Over maximaal drie maanden gaat de zaak verder.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.