nieuws

Strafproces van start tegen centralist van politie in Almelo

Om vervolgt politieman voor lekken informatie
Om vervolgt politieman voor lekken informatie © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het strafproces is gestart tegen een 53-jarige medewerker van de politie uit Almelo. Justitie beschuldigt hem van het lekken van informatie.
De man zou in een periode van anderhalf jaar als senior centralist bij de politie-eenheid Oost-Nederland informatie uit de politiesystemen hebben gehaald en hebben doorgespeeld. 

'Centralist zou vaak vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld'

De politieagent heeft volgens het Openbaar Ministerie vaak informatie opgezocht over meerdere personen. Of zij drugs gebruikten, of zij in verband werden gebracht met stalking. Daarnaast zou hij ook recherchegevoelige informatie hebben doorgespeeld over een dodelijk verkeersongeval. 
Kort nadat eerste publicaties verschenen, kwam de politietop met een verklaring. De man uit Almelo is buiten functie gesteld op verdenking van het schenden van het ambtsgeheim. 

"We hebben in het dit geval over een op zichzelf staande zaak, er zijn geen andere betrokkenen, waarbij de politiemedewerker in de privésfeer zou hebben gelekt en niet richting criminelen," aldus de verklaring van de politie.
De man heeft inmiddels geen toegang meer tot politiepanden en het computersysteem van de politie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.