nieuws

Een leven getekend door misbruik: Breekbaar als Glas

Breekbaar als glas
Breekbaar als glas © Fragment uit de documentaire
Jarenlang werd glaskunstenaar Frans Houben (70) stelselmatig seksueel misbruikt door paters in een jeugdinternaat in Limburg. Nog dagelijks ervaart de in Ootmarsum gesettelde kunstenaar hiervan de gevolgen. Hoe weet hij positief te blijven? Breekbaar als Glas beschrijft de worsteling die Frans nog steeds doormaakt om als een Bourgondiër door het leven te gaan. Je ziet de documentaire woensdag 14 september om 19.20 uur bij TV Oost.
De film vertelt het verhaal van de kunstenaar die dertien jaar horror in een katholiek jongensinternaat overwon door zijn geloof in God. Iedere dag had Frans te maken met machtsmisbruik door de paters die voor Frans hadden moeten zorgen. Vandaag de dag zijn de rollen omgedraaid. Frans is uitgegroeid tot een succesvol glaskunstenaar met de kerk als een van zijn grote opdrachtgevers. Hij creëert grote kleurrijke glaskunstwerken om de verschrikkelijke gebeurtenissen uit zijn leven een plek te geven.
Winnaar CampusDoc FilmFestival
Breekbaar als glas heeft de zesde editie van het CampusDoc FilmFestival in Utrecht gewonnen. Het is het debuut van filmmakers Anne van Riel en Jessica Buijs die met de documentaire ook bijna hun studie journalistiek hebben afgerond.
Breekbaar Als Glas zie je woensdag 14 september bij TV Oost om 19.20 uur en wordt herhaald om 21.20 en 23.20 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.