nieuws

Nieuwe beelden van wolf in grensgebed bij Beuningen maakt tongen los

Nieuwe beelden van een wolf die zaterdagmorgen gespot is in het buitengebied van Losser bij Beuingen maakt de tongen los.
Onderzoek naar uitwerpselen moet duidelijk maken of deze wolf dezelfde is al die 2 jaar geleden werd gespot in het Springendael bij Ootmarsum. 
Wolven-expert Korbee, voormalig boswachter in het Springendal liet zondag al weten dat het hoogstwaarschijnlijk om een wolf gaat. Het is bekend dat er een wolvenroede leeft in het grensgebied tussen Nordhorn en Meppen. 

Burgemeester Sijbom houdt vinger aan de pols

Een wolf kan dagelijks zo'n 70 kilometer afleggen. Burgemeester Sijbom van Losser heeft inmiddels contact opgenomen met het Ministerie en de provincie. Hier worden sporen van wolven in kaart gebracht en alle bruikbare informatie opgeslagen. 

Nieuwe beelden wolf gesprek van de dag

In de omgeving van Losser zijn de beelden van de wolf het gesprek van de dag. Volgens Sijbom is geen sprake van onrust onder omwonenden. Dichtbij het gebied waar de wolf zaterdag is gespot, ligt een aantal gerenommeerde horecagelegenheden zoals het Ros van Twente en Hotel de Bloemenbeek.
Eigenaar Strikker laat weten niet bang te zijn dat de aanwezigheid van de wolf van negatieve invloed zal zijn op het toerisme in de omgeving. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.