Moordenaar Maartje Pieck mag zich tijdens proefverlof niet in Kampen vertonen

De man die in 2000 de vijftienjarige Maartje Pieck uit Kampen verkrachtte en vermoordde, mag zich niet in Kampen vertonen. Dat heeft het Openbaar Ministerie bepaald.

De man mag sinds 1 september in het kader van zijn re-integratie op proefverlof, maar heeft daarbij van justitie te horen gekregen dat hij zich op geen enkele wijze binnen de gemeentegrens van Kampen te begeven.

Door eerdere berichten in de media was hierover in Kampen onrust ontstaan. De familie van Maartje Pieck is teleurgesteld in het besluit van het OM om de moordenaar van hun dochter onbegeleid verlof te geven.

Contactverbod voor Kampen 

In eerste instantie mocht de man zich in Kampen "van deur tot deur bewegen" maar volgens een woordvoerder van de gemeente Kampen is er sprake van een algeheel verbod. "De man mag zich niet in Kampen vertonen. Ook staat hij niet meer ingeschreven als inwoner van onze gemeente."

De inmiddels 52-jarige moordenaar van Maartje Pieck werd in 2000 veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf en tbs omdat hij het toen vijftienjarig meisje in zijn eigen woning heeft verkracht en vermoord. Het meisje bracht folders rond en werd door de man naar binnen getrokken. 

Onbegeleid proefverlof

Vorige week kreeg de man toestemming voor een jaar onbegeleid verlof in voorbereiding op zijn terugkeer in de samenleving. Dat betekent niet dat hij een jaar lang vrij naar buiten mag. Hij krijgt gedurende het jaar een aantal verlofperiodes die variëren van een dag tot maximaal een week, waarin hij werkervaring op kan doen, een opleiding kan volgen of familie en vrienden kan bezoeken.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Maartje Pieck Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren