nieuws

Transportbedrijven vrezen overlast van protestacties in Calais

Transportbedrijven uit de regio hebben voor zover bekend nog geen directe hinder en vertraging opgelopen van protestacties in Calais tegen het illegale vluchtelingenkamp. Â
In de Franse havenstad wordt vandaag de A28 geblokkeerd door lokale ondernemers en vrachtwagenchauffeurs uit protest tegen de stroom van vluchtelingen die massaal via vrachtwagens in Engeland proberen te komen. De Franse overheid onderneemt niets om het illegale kamp waar duizenden vluchtelingen zich verzamelen te ontruimen.
Vrachtwagenchauffeurs worden vlak voor de oversteek naar Engeland in Calais geconfronteerd met vluchtelingen die aan boord proberen te komen.
"Onze chauffeurs letten er heel goed op dat zij geen vluchtelingen in de wagen hebben, want daar krijgen zij in Engeland heel veel last mee. De boetes voor mensensmokkel zijn hoog, dus daar zijn de chauffeurs heel strikt in", meldt woordvoerder Menheere van transportbedrijf Vos uit Deventer.

Nog geen vervelende consequenties

De protestacties in Calais en de blokkade op de A28 hebben voor Vos nog geen vervelende consequenties gehad. "Onze chauffeurs waren al door voor de ellende begon."
Mogelijk leidt het probleem wel tot overlast op korte termijn. "We moeten dan de chauffeurs via een andere oversteek naar Engeland sturen. Bijvoorbeeld via Rotterdam. Maar dat kost extra tijd en dus meer kosten."
De situatie in Calais en vooral de uitzichtloosheid op de oplossing van het probleem leidt tot een bepaalde moedeloosheid in de transportsector, meldt Menheere.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.