nieuws

Braziliaans peddeltalent traint in Twentekanaal Almelo

Jonas Letierie uit Brazilië is bijna dagelijks te vinden in het Twentekanaal bij Almelo. Jonas traint daar voor de SUP 11 City Tour in Friesland.
Deelnemers uit de hele wereld doen mee aan de Elfstedentocht-race voor Staand Peddelaars. De race is in de peddel-wereld een van de belangrijkste wedstrijden. Letierie is op uitnodiging van surfbord-professional Mistral uit Wierden in onze provincie aan het trainen.

Aangepast peddelen

Het is een bijzonder gezicht om Jonas te zien trainen. Jonas heeft zijn beide onderarmen verloren bij een ongeluk een aantal jaar geleden, maar heeft met behulp van zijn vader de peddel aangepast zodat hij weer op een surfbord kon staan.

Doorzetten

Zijn motto is "Geef nooit op en blijf lachen". Jonas is een van de kanshebbers in de race, maar doet vooral mee omdat hij duidelijk wil maken dat je in het leven veel meer kunt bereiken dan je misschien zelf denkt.
De sport wordt ook in Overijssel steeds populairder. Mistral hoopt dat door het enthousiasme van onder meer Jonas meer mensen het SUP-boarden gaan beoefenen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.