nieuws

Familie vermoorde Maartje Pieck kreeg verkeerde brief: "Ik kan het niet begrijpen"

De familie van de in 2000 vermoorde Maartje Pieck uit Kampen heeft afgelopen week een verkeerde brief ontvangen over de moordenaar van Maartje.Â
In de brief aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) staat dat de moordenaar van Maartje sinds vorige week op onbegeleid verlof mag en zich "van deur tot deur mag bewegen". Dat klopt niet, zegt burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Kampen.

Absoluut locatieverbod

Koelewijn zag een Facebook-bericht van de zus van Maartje Pieck en heeft contact gezocht met de DJI. "Uit dat gesprek maakte ik op dat het de onjuiste brief is geweest. De man heeft nog geen proefverlof gekregen en er geldt ook een absoluut locatieverbod voor in Kampen."  De man mag dus geen voet in Kampen zetten.
"Ik vind dat betreurenswaardig. Ik kan het niet begrijpen en ik wil het ook niet begrijpen. Dit zijn hele gevoelige zaken, die met grote zorgvuldigheid moeten worden aangepast." Hoe de brief met onjuiste informatie bij de familie terecht kon komen, is nog onduidelijk. 
Hieronder het Facebook-bericht dat de zus van Maartje afgelopen zaterdag plaatste:
Nu is duidelijk dat de man zich niet meer in Kampen mag vertonen. Koelewijn vindt dat passender dan wat eerder gemeld werd over een constructie waarbij de man zich in Kampen "van deur tot deur" mocht bewegen: "Ik zou het een rare zaak vinden als dat zonder goed overleg met de familie Pieck zou gebeuren."
Koelewijn laat verder weten dat er geen verband is tussen de zaak uit 2000 en de zedenzaak van dit weekend toen een 17-jarig meisje uit Kampen van haar fiets getrokken werd. 

Wat er destijds gebeurde

De 15-jarige Maartje Pieck uit Kampen werd in 2000 verkracht en vermoord. De inmiddels 52-jarige moordenaar werd in dat jaar veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf en tbs.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.