nieuws

Politie: achtergrond verdachte verkrachting Kampen bewust gemeld

De discussie op sociale media was de reden dat de politie bekend heeft gemaakt dat de man die een meisje heeft verkracht in Kampen, een asielzoeker uit Dronten is.
Dat laat politiewoordvoerder Ronald van der Leeden weten in een gesprek met NPO Radio 1. 

Discussie op sociale media
"We wisten dondersgoed dat dit vraagstuk leefde en dat de discussie op sociale media over de achtergrond speelde. Daarom hebben we in dit geval besloten te bevestigen dat het om een inwoner gaat van een asielzoekerscentrum", vertelt Van der Leeden in het radioprogramma De Ochtend.
Er is goed over nagedacht, benadrukt de woordvoerder. Normaal brengt de politie alleen het geslacht, de woonplaats en de leeftijd van de dader naar buiten.
"Maar omdat we weten wat er speelt en niet doof en blind zijn, hebben we het weloverwogen bevestigd."

Rol van achtergrond
Hoewel de culturele achtergrond van een dader in sommige gevallen een rol kan spelen, is dat nu niet zo, zegt Van der Leeden. "Maar het is een discussie die leeft en daar gaan we niet voor wegduiken."
De 33-jarige asielzoeker is zondagavond aangehouden voor de verkrachting van een 17-jarig meisje uit Kampen in de nacht van zaterdag op zondag.
Ze werd van haar fiets getrokken toen ze alleen op de Flevoweg fietste. Volgens de politie maakt het meisje het naar omstandigheden goed.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.