nieuws

Leraar met extreemrechtse ideeën komt er bij Twents Carmel College niet meer in

Screening docenten Twents Carmel College aangepast
Screening docenten Twents Carmel College aangepast
Het Twents Carmel College in Oldenzaal heeft de screening voor docenten al aangepast. Dat meldt rector Marjan Weekhout.
De school kwam in het nieuws omdat het een geschiedenisdocent ontsloeg die op internet agressief reageerde richting politie en krakers. Ook liet hij zich positief uit over de extreemrechtse partij NVU.
Docenten die bij het Twents Carmel College willen werken, kunnen er op rekenen dat de school onderzoek doet naar hun handel en wandel op internet. "We bekijken verschillende websites", zegt rector Weekhout.

Docenten ondersteunen onderwijsvisie

Verder stelt de school in sollicitatiegesprekken een aantal gerichte vragen, waaruit moet blijken dat de docent achter de onderwijsvisie van het Twents Carmel College staat. "Wij zijn een school voor alle mensen", vat Weekhout het kort samen. Klik hier voor de complete onderwijsvisie van het Twents Carmel College.
Ook vraagt de school een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) op bij Ministerie van Veiligheid en Justitie. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. 

"Prima vonnis kantonrechter"

Het Twents Carmel College wenst verder niet in te gaan op het ontslag van de docent geschiedenis. "De kantonrechter heeft het allemaal prima verwoord in zijn vonnis", zegt Weekhout. De docent uit Almelo kan ik hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de kantonrechter. Het is niet bekend of de man dit doet.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.