nieuws

't Bouwhuis in Enschede: 'Niet het gevoel dat bij ons iets is misgegaan'

Politie / politie-uniform
Politie / politie-uniform © RTV Oost / Rogier van den Berg
"Ik weet niet waar de politie aan denkt, maar ik heb niet het gevoel dat er bij ons iets is misgegaan."
Dat zegt Harry Finkenflugel van De Twentse Zorgcentra over de dood van een 76-jarige man in verzorgingshuis 't Bouwhuis in Enschede.
"Ik kan niets uitsluiten op dit moment, maar als ik zelf terugkijk op afgelopen week denk ik dat de medewerkers goed gehandeld hebben."

Onderzoek

De politie maakte vandaag bekend de dood van een 76-jarige man in het Enschedese zorgcentrum te onderzoeken, omdat onduidelijkheid bestaat over de doodsoorzaak van de man.

Grote impact

Over het politieonderzoek zegt Finkenflugel dat het een grote impact heeft. "Er zijn in korte tijd veel mensen op het terrein die de woning ondersteboven halen. Er worden veel mensen bevraagd en gehoord. Dat heeft een enorme impact op de cliënten en medewerkers."
Om de cliënten, veelal met een verstandelijke beperking, zoveel mogelijk uit de onrust te halen hebben ze vorige week twee dagen doorgebracht op een vakantieboerderij in de buurt.
Ze begrijpen niet alles volgens Finkenflugel. "Het is moeilijk uit te leggen aan deze groep."

Respect

Voor de medewerkers heeft de directeur naar eigen zeggen 'heel veel respect'. "Ze zijn in korte tijd veel met de cliënten aan de slag geweest. Het is goed te zien dat de medewerkers het goed met elkaar kunnen vinden en in actie komen."
Over het politieonderzoek is vooralsnog niets bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.