nieuws

Celstraf geëist tegen man die uzi in garagebox in Zwolle had verstopt

Uzi-pistoolmitrailleur
Uzi-pistoolmitrailleur
Tegen een 25-jarige man uit Apeldoorn is een celstraf van tien maanden geëist, voor bezit van een uzi-pistoolmitrailleur en een grote hoeveelheid munitie. Het wapen was verstopt in de kofferbak van een gestolen auto, die in een Zwolse garagebox stond.
De zaak vloeide voort uit het onderzoek naar de moord op de Zwolse kok Robert Voorhorst. De 48-jarige Voorhorst werd op 3 september 2014 met een automatisch wapen doodgeschoten voor zijn huis in de Zwolse wijk Stadshagen. De moord is nog niet opgelost, ondanks dat er in december 2014 twee verdachten werden aangehouden.
Deze verdachten, twee mannen uit Dalfsen en Harderwijk, zijn inmiddels wel veroordeeld tot drieënhalf jaar cel vanwege het bezit van grote hoeveelheden wapens en munitie in een garagebox in Zwolle. Vorig jaar gaf het Openbaar Ministerie aan de de twee nog steeds verdacht worden van betrokkenheid bij de moord.

Garagebox

De 25-jarige man uit Apeldoorn heeft voor de Zwolse rechtbank bekend dat hij de pistoolmitrailleur met munitie en de gestolen auto in de garagebox verstopte. Het gaat om een garagebox die vlakbij de box stond waar de wapens van de mannen uit Dalfsen en Harderwijk verstopt waren.
Het DNA van de Apeldoorner werd aangetroffen op een flesje water in de gestolen auto. De man wil niet zeggen van wie hij de auto en de wapens had. Zijn advocaat zegt dat de man mogelijk de schuld op zich neemt voor anderen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.