nieuws

Enschede, Almelo en Hengelo genomineerd voor 'Slimste Binnenstad 2016'

Slimste Binnenstad 2016
Slimste Binnenstad 2016
Enschede, Almelo en Hengelo zijn in verschillende categorieën genomineerd voor de titel 'Slimste Binnenstad 2016'. De verkiezing richt zich op binnensteden die het beste plan hebben om nieuwe communicatiemiddelen en technologieën in te zetten voor het aangenamer maken van het verblijf in de binnenstad.
Enschede is met drie projecten genomineerd. Het project 8TING geeft werkzoekenden online en via een app hulp en ondersteuning bij het vinden van een baan. Mensen volgen programma's waarbij ze ook schouderklopjes en duwtjes in de rug krijgen.
Daarnaast is een project waarbij het loopgedrag van bezoekers van de binnenstad wordt geanalyseerd (een gezamenlijk project met de UT en Saxion Hogeschool) en een fietsapp voor betere mobiliteit in de stad genomineerd. Deze projecten zitten in dezelfde categorie en zijn dus concurrenten voor de prijs.

Twee projecten in Almelo

Almelo is met twee projecten genomineerd. Het energiezuinige gemeentehuis en een regensensor die is gekoppeld aan verkeerslichten, zodat bij slecht weer de lichten langer op groen blijven voor fietsers.

Slecht-weer-stoplichten

De gemeente Hengelo is genomineerd voor het besturingssysteem voor openbare verlichting, waarmee de verlichting gedimd kan worden. Ook kunnen storingen op afstand worden gesignaleerd. 
Tot en met 18 september kan worden gestemd. Op 3 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd, door Smart Data City.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.