nieuws

Werkstraffen geëist voor heftige mishandeling Deventer

Rechtspraak
Rechtspraak
De officier van justitie heeft tegen twee mannen uit Deventer werkstraffen van 120 uur en voorwaardelijke celstraffen van één maand geëist. De twee mannen van 23 en 24 jaar oud zouden vier jaar geleden een plaatsgenoot zo ernstig mishandeld hebben dat deze nog steeds last heeft van de gevolgen.
Het slachtoffer zegt dat hij in juli 2012 in wilde grijpen toen een vriend van hem een klap kreeg ter hoogte van de voormalige Boreelkazerne in Deventer.
Dat kwam het slachtoffer duur te staan, hij kreeg een trap tegen zijn knie waardoor zijn kruisbanden afscheurden en hij een ernstige breuk aan zijn onderbeen opliep. Daar heeft hij nog veel last van waardoor hij altijd met krukken moet lopen.
De man viel onlangs ook nog eens van een trap waarbij hij zijn schouder brak. Hij wil ruim 80.000 euro schadevergoeding van zijn belagers.

Verdachten ontkennen

De twee verdachten ontkennen dat ze de man onderuit trapten en vertelden voor de rechtbank dat de man achter hen aan rende waarna hij zich verstapte. Daarbij moet hij volgens de twee zijn knie verdraaid hebben.
Dat wordt volgens de twee ook erkend door de vriend die door het duo geslagen zou zijn. Ze lieten tijdens de rechtszaak stiekem met hun telefoons gemaakte filmpjes zien, waarin de man volgens hen aangeeft dat hun verhaal klopt. Uit een van de filmpjes lijkt de man dat inderdaad te bevestigen.

'Heftig uitwendig geweld'

De bewering van de twee verdachten wordt niet onderschreven door een medicus, die op last van de rechtbank het letsel van het slachtoffer onderzocht. Die trok de conclusie dat het letsel van de knie alleen door heftig uitwendig geweld veroorzaakt kan zijn.
De behandeling van de zaak liet lang op zich wachten. Dat kwam onder andere omdat het slachtoffer pas na drie weken ziekenhuisopname aangifte kon doen. Op dat moment werd besloten dat er geen strafzaak kwam.

Succesvol bezwaar

Het slachtoffer uit Deventer maakte daartegen succesvol bezwaar. De officier van justitie gaf vandaag aan dat hij na al die jaren geen onvoorwaardelijke celstraf meer kon eisen. Was de zaak eerder afgedaan, dan had hij dat zeker gedaan.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.