nieuws

Werkstraf na betaalde seks met minderjarige pupillen jeugdinstelling

Rechtspraak
Rechtspraak
Een 42-jarige man uit Lichtenvoorde is door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van één jaar, omdat hij betaalde seks had met drie vrouwelijke pupillen van jeugdinstelling Intermetzo die onder andere vestigingen in Deventer, Almelo, Eefde en Rekken heeft. Het is niet duidelijk uit welke instelling de meisjes kwamen.
De man werd in maart betrapt toen hij seks had met een van de meisjes op een parkeerplaats van natuurgebied Sahara in Ommen. Passerende agenten zagen een bestelbus met beslagen ramen en namen een kijkje. Ze hielden de man aan toen het meisje vertelde dat ze 17 was en betaalde seks had met de man.

Contact via sociale media

Tijdens de rechtszaak bekende de man dat hij betaalde seks had met drie meisjes die elkaar kenden vanuit de instelling. De man is geen werknemer van de instelling, maar had contact gezocht met hen via de sociale media en had meerdere keren seks met ze gehad. Dat gebeurde onder andere in het buitengebied van Enschede en in een hotel in Zutphen. De man maakte daar ook foto's en filmpjes van.
Deskundigen die de man onderzochten concludeerden dat de man in zijn jeugd een scheefgroei in zijn seksuele ontwikkeling doormaakte. Daardoor ontwikkelde hij een voorkeur voor jongere meisjes. De man is inmiddels in behandeling en volgens deskundigen is de kans op herhaling klein.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.