nieuws

Duizend mensen bieden dagelijks illegaal seks aan in Gelderland en Overijssel

Politie doet onderzoek naar illegale seksaanbieders
Politie doet onderzoek naar illegale seksaanbieders © RTV Oost / Rogier van den Berg
Duizend mensen in Gelderland en Overijssel bieden dagelijks seks aan zonder vergunning. Dat blijkt uit onderzoek van het Prostitutie Controle Team van de politie Oost-Nederland, zo meldt de TC Tubantia.
Alleen al in Enschede zijn er op een doordeweekse dag circa 90 aanbieders, tegenover 120 in het weekend. Exacte cijfers uit het verleden ontbreken, maar volgens de politie is er een toename van illegaal aangeboden seks.

Het Prostitutie Controle Team probeert sinds begin dit jaar in contact te komen met aanbieders door te reageren op advertenties op internet. Bij controles zijn 79 personen aangetroffen die zonder vergunning seks aanboden. Van de controles waren er 35 in Overijssel en de rest in Gelderland.
Het gaat daarbij voornamelijk om vrouwen, die in de illegale prostitutie zijn beland vanwege geldproblemen of een drugs- en/of alcoholverslaving hebben.  Bij vier personen bestond het vermoeden dat zij slachtoffer waren van mensenhandel. De andere 75 gevallen zijn gemeld bij de gemeenten waar zij woonachtig zijn. Die hebben op hun beurt de taak om de illegale sekswerkers hulp aan te bieden.
Tegenover de toename van het aantal sekswerkers zonder vergunning staat dat het aantal legale bordelen juist afneemt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.