nieuws

Typhoon zat nacht in de cel na tanken zonder te betalen

Typhoon
Typhoon
Rapper Typhoon uit Zwolle zat in augustus een nacht in de cel, omdat hij was vergeten te betalen na het tanken. Dat laat de rapper weten op zijn Instagram account.
Hij reageert daarmee op het nieuws dat de Telegraaf vandaag bracht. De krant meldt dat Typhoon op 2 augustus is aangehouden door de politie nadat hij zonder te betalen was weggereden bij een tankstation in Hazeldonk.

Reactie op Instagram

In een bericht op Instagram reageert Glenn, zoals de rapper heet, op dit nieuws en geeft hij uitleg. 
"Op 2 augustus reed ik terug vanuit België nadat ik die dag een telefoontje had gekregen dat mijn (inmiddels overleden) oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij, tank ik bij Hazeldonk en loop nog met mijn tankpas in mijn broekzak naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen. 40 kilometer verder word ik aangehouden door de politie en ingerekend op verdenking van verduistering (tanken zonder betalen)."

Zaak geseponeerd

"Ik baalde er flink van, wat een situatie. Ik werd in een busje gezet en naar het politiebureau van Breda gebracht. Vanwege het late tijdstip kon ik pas de volgende ochtend mijn verhaal doen bij de recherche, dus zat er niets anders op dan een nachtje in de cel te zitten. De volgende ochtend werd ik verhoord. Ik heb eerlijk en open mijn verhaal gedaan en rond 12.30u kreeg ik van de Officier van Justitie te horen dat de zaak gelukkig geseponeerd werd, omdat er inderdaad totaal geen opzet in het spel was."

Geen etnische profilering

Glenn wil dat een ding duidelijk is: "Dit voorval heeft naar mijn mening niets te maken met etnische profilering. Het zou jammer
zijn als die discussie zou worden vertroebeld door dit verhaal. Het staat helemaal los van het maatschappelijke debat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.