nieuws

Go Ahead accepteert boete en dreigende straf van wedstrijd zonder publiek

Straf voor fans GA Eagles: kijken naar wedstrijd buiten stadion op groot scherm
Straf voor fans GA Eagles: kijken naar wedstrijd buiten stadion op groot scherm © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het is een doemscenario voor Go Ahead Eagles: het spelen van een competitiewedstrijd in een lege Adelaarshorst. Maar tot medio 2018 kan het zomaar gebeuren dat de Deventer voetbalclub zonder publiek moet spelen.
Het is de straf die dreigt nadat het publiek na afloop van het play offduel tegen De Graafschap afgelopen 19 mei het veld op stormde om de aanstaande promotie met de spelers te vieren. Daarnaast werd de confrontatie met supporters van de tegenpartij gezocht en is vuurwerk op het veld afgestoken. 
Nog één keer dergelijke taferelen in De Adelaarshorst en het publiek mag voor straf één wedstrijd het stadion niet in, luidde het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Twee voor twaalf

Go Ahead Eagles heeft na rijp beraad het voorstel geaccepteerd. Daar hoort ook een boete van 12.500 euro bij, die nu reeds moet worden betaald. "Maar het is wel twee voor twaalf", zo waarschuwt de clubleiding de fans op de eigen website.
Voor De Graafschap is het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek inmiddels een feit. De club kreeg de straf voor het feit dat na afloop van de returnwedstrijd tegen Go Ahead Eagles  op 22 mei in Doetinchem ook fans het veld opliepen om vervolgens spelers van Go Ahead lastig te vallen. De Graafschap heeft de onvoorwaardelijke straf en een boete van 15.500 euro geaccepteerd.      
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.