nieuws

Extreemrechtse Volksunie wil demonstreren voor Carmel College in Oldenzaal

De Nederlandse Volks Unie NVU wil demonstreren voor het Twentse Carmel College in Oldenzaal.
Volgens voorman Constant Kusters is dat een protest tegen het ontslag van een docent geschiedenis vanwege extreem-rechtse sympathieën. De rechter heeft de school in het gelijk gesteld.  
Kusters stelt dat een schoolinstituut geen onderscheid mag maken op grond van politieke overtuiging. De rechter heeft daarentegen geoordeeld dat de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden op grond van het gedrag en de uitlatingen van de leraar binnen de school. Kusters vraagt zich dat af. 

NVU adviseert hoger beroep ontslag docent

"Een extreem-linkse docent wordt ook niet ontslagen. Waarom deze man dan wel", vraagt Kusters zich openlijk af.
Hij adviseert de ontslagen docent in hoger beroep te gaan tegen een uitspraak van de rechter dat de schoolleiding de man terecht naar huis heeft gestuurd. 

'Protestmanifestatie binnen enkele weken'

De Nederlandse Volksunie is van plan binnen enkele weken een manifestatievergunning aan te vragen om voor de school te demonstreren. Hij wil dat met een aantal sympathisanten doen op een doordeweekse dag als er volop les gegeven wordt op school. 

Burgemeester wacht af

Burgemeester Schouten van Oldenzaal stelt dat hij via sociale media inmiddels heeft vernomen dat de NVU naar Oldenzaal wil komen.
Hij wacht de vergunningaanvraag af. 

Twents Carmel College wil rust terug

De directie van het Carmel-college in Oldenzaal verwijst in een schriftelijke reactie naar het vonnis en dat de rechter heeft geoordeeld dat de arbeidsovereenkomst ontbonden zal worden op grond van het gedrag en de uitlatingen van de betrokkene in de openbare ruimte.
De schooldirectie wil geen toelichting geven op de aangekondigde demonstratie. "Wij willen de rust terug op school", aldus een woordvoerster namens de directie.  
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.