nieuws

Veel reacties Overijssel op enquête huisartsenposten, Zwolle blijft achter

Veel reacties op enquete over huisartsenpost
Veel reacties op enquete over huisartsenpost
De enquête van RTV Oost over huisartsenposten in Overijssel roept veel reacties op. Meer dan 1500 mensen hebben inmiddels de moeite genomen om te laten weten wat ze van 'hun' huisartsenpost vinden.
Huisartsenposten zijn bedoeld voor spoedzorg, gezondheidsproblemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag of na het weekend. Uit de reacties blijkt dat veel mensen gebruik maken van de huisartsenposten in onze provincie. 

Telefonische bereikbaarheid kan beter

Uit de eerste reacties komt onder meer naar voren dat de telefonische bereikbaarheid van de huisartsenposten beter kan. Tientallen mensen reageren dat het lang duurt voordat de telefoon wordt opgenomen. Als hun oproep wordt beantwoord, worden ze vaak lang in de wacht gezet.
Afstand naar de spoedpost 
Er komen ook veel reacties binnen over de afstand die mensen moeten afleggen naar hun huisartsenpost. Overijssel heeft zeven spoedposten, in Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Oldenzaal en Zwolle. Een deel van de inwoners van Overijssel gaat naar de huisartsenpost in Emmeloord en er zijn huisartsen die hun eigen avond- en weekenddiensten organiseren.

Tevreden over behandeling

Uiteraard zijn er mensen die vinden dat ze niet goed zijn geholpen door de arts van de huisartsenpost. Maar uit het merendeel van de reacties blijkt dat mensen tevreden zijn over hun tijd op de huisartsenpost.

Reageren kan nog steeds

Het is goed om te zien dat de reacties op de enquête uit heel Overijssel komen. Wel lijkt het erop dat het aantal reacties uit Zwolle wat achterblijft. Dus, wil je wat kwijt over de huisartsenpost in Zwolle? Kritiek, of juist een compliment: laat het ons weten en vul de enquête in. Klik hier om direct naar de enquête te gaan. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.