Rechter tikt ziekenhuis MST op de vingers in strafzaak dode baby Aniek Hengelo

Rechters in Almelo hebben ziekenhuis MST uit Enschede op de vingers getikt in de strafzaak rond de dode baby Aniek uit Hengelo.

Volgens de rechtbank heeft het Openbaar Ministerie terecht beslag gelegd op het medisch dossier van de baby. Het ziekenhuis verzette zich daar tegen en tekende bezwaar aan. 

Rechter: 'Zoektocht waarheid boven medisch beroepsgeheim'

De rechter heeft nu geoordeeld dat er in de strafzaak van de baby een zeer ernstige verdenking is dat de vader verantwoordelijk is voor de dood. Hierdoor gaat de zoektocht naar de waarheid boven het feit dat het ziekenhuis of doktoren zich mogen beroepen op het medisch beroepsgeheim.

Het OM wil op basis van het medisch dossier uitsluiten of het kind is overleden aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking en meldingen van de ouders over een verslechterde gezondheidstoestand van Aniek tien dagen voor haar dood. 

Vader wordt als verdachte gezien

Kort na de dood van Aniek is haar vader aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind. Dat werd eind februari met ernstig hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis waarna het kind een dag later overleed. De vader is - in afwachting van z'n proces- op vrije voeten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
MST Inbeslagname dode baby Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren