nieuws

Gemeente Enschede geeft adresgegevens inwoners Twekkelo aan AkzoNobel: "Onzorgvuldig"

Een zouthuisje
Een zouthuisje
De gemeente Enschede heeft adresgegevens van inwoners van Twekkelo aan AkzoNobel gegeven. "Onzorgvuldig", noemt het gemeentebestuur het.Â
"We moeten constateren dat er hierin op een onzorgvuldige manier is omgegaan met de verstrekking van persoonsgegevens", schrijft het gemeentebestuur. 
"Dit is van geen van de betrokkenen een bewuste keuze geweest, maar een gevolg van samenloop van omstandigheden. Met de kennis van nu, hadden we dit beter moeten doen."

Geen vragen of voorwaarden

AkzoNobel vroeg om de gegevens van de bewoners, om ze op de hoogte te kunnen houden over de dingen die gebeuren met de ondergrondse zoutcavernes. 
Omdat bij de gemeente Enschede niet duidelijk werd aangegeven dat het om een aanvraag van een externe partij ging, zijn de adressen verstrekt zonder verdere vragen te stellen of voorwaarden aan het gebruik te verbinden. 

Gegevens vernietigen

AkzoNobel heeft inmiddels te kennen gegeven de adresgegevens, na gebruik, te vernietigen en er geen gebruik meer van te maken.
Ook de gemeente Hengelo heeft een verzoek om adresgegevens van inwoners van Twekkelo te verstrekken van AkzoNobel gekregen. Hengelo heeft die gegevens geanonimiseerd afgestaan. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.