nieuws

Asielzoekerscentra in Enschede, Holten en Raalte komen er mogelijk niet

Mogelijk streep door opvanglocaties voor asielzoekerscentra in Overijssel
Mogelijk streep door opvanglocaties voor asielzoekerscentra in Overijssel
De geplande asielzoekerscentra in Enschede, Holten en Raalte staan mogelijk op de tocht. Dat blijkt uit een rondgang langs die gemeenten door de NOS.Â
De NOS peilde de plannen van veertig opvanglocaties verspreid over het hele land. Van 24 locaties is het niet zeker of de plannen doorgezet worden.

Aantal vluchtelingen lager dan verwacht

Vandaag overleggen gemeenten, provincies, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het kabinet over de vraag of de geplande asielzoekerscentra nog langer nodig zijn. De instroom van vluchtelingen is de afgelopen maanden veel lager dan vorig jaar en lager dan verwacht. Daardoor is bijna 40 procent van de bedden in de al bestaande opvang leeg.
In juli liet woordvoerder Peter Sips van het COA al weten dat het geplande azc in Hardenberg er waarschijnlijk daadwerkelijk zou komen. Dat bevestigt de gemeente nu ook aan de NOS. Maar in gemeenten zoals Enschede twijfelt de gemeenteraad over de komst van de nieuwe locatie, zelfs als het COA de locatie straks nog wel ziet zitten.

Andere mogelijke locaties in Overijssel

In het onderzoek van de NOS zijn niet alle plannen voor nieuwe opvanglocaties opgenomen. Zo was al bekend dat de gemeente Zwolle een nieuw azc aan de Dokter van Thienenweg opent. En in Ommen wordt voorlopig afgezien van het huisvesten van asielzoekers in azc Besthmenerberg.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.