nieuws

Kunst combineren met technologie; GOGBOT-festival in Enschede vanavond van start

Kunst combineren met technologie. Muziek, lichtshows, kunst en technologische snufjes. Tijdens het festival GOGBOT in Enschede exposeren kunstenaars dit weekend hun werk.Â
De kunstenaars haalden inspiratie uit de invloed van de technologie op het alledaagse leven. "Technologie krijgt steeds meer invloed op ons dagelijkse leven. Vooral kunstenaars zijn hier nieuwsgierig naar", vertelt organisator Kees de Jong.
De Jong vervolgt: "De kunstwerken zijn geïnspireerd op de rol van technologie in ons dagelijkse leven, maar kunstenaars willen ook de mogelijkheden van de technologie laten zien."

Kelder

In een donkere kelder staat een instrument. Op de muur wordt een instructievideo geprojecteerd. In die video legt een man uit hoe je het instrument bespeelt.
Het kunstwerk is van Natasha Taylor. "Ik kwam op het idee, omdat ik muziekles via Skype krijg. Ik vond het grappig dat ik niet fysiek bij de muziekles hoef te zijn, maar wel fysiek aanwezig moet zijn om het instrument te bespelen. De speling tussen die twee velden wil ik laten zien."

Binnenstad

In de binnenstad van Enschede exposeren kunstenaars op verschillende plekken hun werk. Dit jaar is voor het eerst ook de Coberco Melkhal een expositieplek.
Vanavond om 20.00 uur opent het festival met een licht- en muziekshow van Jaap Drupsteen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.