nieuws

Provincie en gemeenten investeren 12 miljoen euro in XL Businesspark bij Almelo

De provincie Overijssel gaat samen met de gemeenten Enschede, Hengelo, Almelo en Borne 12 miljoen euro investeren in de verdere ontwikkeling van het XL Businesspark aan de A35 bij Almelo.
Met dat geld worden extra investeringen gedaan om 'met name de werkgelegenheids- en duurzaamheidsambities een impuls te geven'. Dat melden provincie en gemeenten in een gezamenlijke verklaring. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de gemeenteraden en de Provinciale Staten.

Weinig verkochte kavels

Het bedrijventerrein XL Businesspark in Almelo is opgericht om ruimte te bieden aan grote bedrijven die meer dan twee hectare grond nodig hebben. Vorig jaar mei werd bekend dat het Businesspark een verlies leed van 19,3 miljoen euro door te weinig verkochte kavels.
Om de gemeenten financieel te ontlasten, werd geprobeerd om de provincie een meerderheidsbelang in het Businesspark te geven. Maar de Provinciale Staten gingen daar niet mee akkoord. De politiek wilde dat er eerst een plan komt waarbij het park aantrekkelijker wordt voor bedrijven om zich te vestigen.

Overeenstemming met omwonenden

Daar heeft het bestuur van het XL Park nu gehoor aan gegeven, zegt Michel Kotteman, voorzitter van het dagelijks bestuur van het XL Park, in de verklaring. "Ten eerste hebben we overeenstemming bereikt met omwonenden. Daardoor kunnen we binnenkort beschikken over een aaneengesloten stuk grond."
"Ten tweede kunnen we de hele grote kavels waar XL Businesspark voor is opgericht vanaf nu ook daadwerkelijk aanbieden, omdat de gemeente Almelo de belemmeringen voor potentiële investeerders heeft weggenomen."

Beginnen met bouwen

Voor bedrijven als Eurol en CTT, waarmee al overeenkomsten waren gesloten, betekent dit dat zij kunnen beginnen met bouwen. De omgevingsvergunningen voor deze plannen waren al verleend en de bezwaarprocedures worden binnenkort gestopt, omdat er overeenstemming is bereikt met omwonenden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.