nieuws

Wie herkent deze vrouwen? Ze kijken de pincode af bij een supermarkt in Almelo

Onder de Loep
Onder de Loep
Een vrouw van 73 uit Almelo is duizend euro kwijtgeraakt nadat ze bij supermarkt Dirk van den Broek in Almelo boodschappen heeft gedaan. In de winkel wordt haar pincode afgekeken als ze bij de kassa is. De bankpas wordt daarna uit haar huis gestolen.
De 73-jarige vrouw is op donderdag 11 augustus aan het winkelen bij de supermarkt. Op dat moment zijn ook twee dames in de winkel. Een blonde vrouw en een jonge vrouw met donkere haren. Eén van hen staat bij de kassa als de vrouw haar pincode intoetst.

Met een smoes haar huis binnen

Zodra de vrouw van 73 thuis is met haar boodschappen staan de twee dames voor haar deur. Met een smoes kletsen ze zich bij de oudere dame naar binnen. Daar vraagt één van de dames of ze naar het toilet mag. Waarschijnlijk wordt op dat moment de bankpas van de vrouw gestolen.
Niet veel later is het al raak. Bij een pinautomaat in Almelo staat de vrouw met donkere haren geld op te nemen. Niet met haar eigen bankpas, maar met die van de vrouw van 73. Ze neemt vijfhonderd euro op.

Ook in Amsterdam gepind

De volgende dag is dezelfde vrouw weer te zien bij een pinautomaat, maar nu in Amsterdam. Ook daar neemt ze vijfhonderd euro op van de rekening van de 73-jarige vrouw uit Almelo.
De politie hoopt dat iemand de vrouwen herkent of weet waar ze verblijven. Tips zijn welkom op het telefoonnummer 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.