nieuws

Hersenbloeding na mishandeling in Hengelo? Politie stelt onderzoek in

Vios in Hengelo
Vios in Hengelo
Een man van 19 uit Enschede heeft een hersenbloeding opgelopen na een avondje stappen in Hengelo. De politie onderzoekt wat er is gebeurd in een steegje tegenover discotheek Vios aan de Beekstraat.
Is de man daar mishandeld? "We sluiten het niet uit", zegt Tim van Kammen van de politie. "De man kan zich in elk geval niet herinneren wat er is gebeurd."
Wat is wel bekend?
Wel duidelijk is dat de man van zaterdag 13 op zondag 14 augustus gaat stappen bij Vios aan de Beekstraat. Die zondagochtend komt hij rond 5 uur met een man naar buiten. Ze lopen daarna het steegje in tegenover Vios.
Op dat moment lopen er meer mensen het straatje in en uit. "Rond kwart over vijf is er iets aan de hand, want dan waarschuwt iemand de portier van Vios, die ook naar het steegje loopt", zegt Van Kammen.

Eerst niets aan de hand

"De politieagenten die er surveilleerden zijn er toen ook geweest, maar toen leek er niets aan de hand met de man. Enige tijd later bleek dat de man een hersenbloeding had gehad. Hij moet nu noodgedwongen voor onbepaalde tijd revalideren bij het Roessingh."
Op beelden van de camera's in de binnenstad is niet te zien wat de man is overkomen in het straatje tegenover Vios. Daarom zoekt de politie getuigen. "We vragen iedereen die daar die nacht iets heeft gezien tussen vijf en half zes contact met ons op te nemen", zegt Van Kammen.
Tips?
Wie meer weet wat er die avond is gebeurd, kan bellen naar de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Update 18 oktober: na tips is voor deze mishandeling een man aangehouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.