nieuws

Overijsselse ondernemers blijven hameren op betere verbinding N35 en N50

Met Prinsjesdag in het vooruitzicht roepen de Overijsselse ondernemers het kabinet opnieuw op haast te maken met investeringen in wegen als de N35 en de N50.
De ondernemers vragen in een brief om actie in plaats van nieuwe onderzoeken naar de behoefte van verbeteringen van de wegen. Volgens de ondernemers is de tijd van inventariseren voorbij en is het tijd om te investeren in infrastructurele pijnpunten als de N35 en de N50.
‘Goede verbindingen zijn een belangrijke voorwaarde om onze logistiek optimaal te laten verlopen. De infrastructuur in onze regio kan en moet nog een stuk beter’ aldus Leo Bronkhorst van Scania Logistics.

Noodzakelijke verbetering

De doorstroming op de belangrijke verbindingen in Overijssel staat onder druk.
‘Zonder een verbrede N35 kunnen we Overijssel beter opsplitsen tussen IJsselland en Twente. Een verbrede N35 is daarnaast niet alleen van belang voor het regionale verkeer in Overijssel maar zorgt ook voor aansluiting van Zwolle richting Berlijn zodat het achterland niet alleen beperkt blijft tot Scandinavië’ zo geeft ondernemer Robert Tielbeke van Tielbeke Transport Lemelerveld aan.

In de brief wordt onder meer opgeroepen tot snelle besluitvorming over de N35, de belangrijkste verbinding tussen de regio’s Zwolle/Kampen en Twente, en de N50. 

Geen extra geld

In juni van dit jaar zei minister Schultz van Haegen van Verkeer en Infrastructuur al dat er geen extra geld komt voor de N35 of de N50. De minister gaf aan dat er genoeg geïnvesteerd is en dat zij de wens van de regio kent, maar dat het geen prioriteit heeft.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.