nieuws

Bomenkap langs N18 tussen Groenlo en Enschede gestart; 30 hectare gaat om

Langs de N18 tussen Groenlo en Enschede is vandaag begonnen met de kap van 30 hectare bomen. Dat is nodig voor de aanleg van de nieuwe Twenteroute.
Een ecoloog begeleidt de kapwerkzaamheden. Voorafgaand aan de daadwerkelijke kap worden de bomen geïnspecteerd op nesten van broedvogels of eekhoorns.
Bomen met nesten worden gemarkeerd en er wordt geprobeerd om de aanwezige dieren te verhuizen. Pas als een ecoloog constateert dat de dieren de betreffende boom hebben verlaten, mag deze worden gekapt.

Bomen terugplanten

De kap vindt plaats tot ongeveer eind november. Rijkswaterstaat gaat ter compensatie nieuwe bomen aanplanten. Er wordt 59 hectare aan bomen terug geplant, één keer zoveel als de komende maanden wordt gekapt.

De nieuwe Twenteroute

De aanleg van een 27 kilometer lange, nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede is onderdeel van de nieuwe Twenteroute. De veiligheid en leefbaarheid van de huidige N18 laat momenteel namelijk te wensen over.
Door de vernieuwing wordt de leefbaarheid voor omwonenden en de veiligheid van verkeersdeelnemers vergroot. Daarnaast zorgen de vernieuwde wegen voor betere bereikbaarheid tussen de Achterhoek en Twente.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.