nieuws

Apothekers worden steeds vaker agressief behandeld door patienten

Apothekers en apothekers-assistenten krijgen steeds vaker te maken met agressie op het werk. Patiënten die klagen over medicijntekorten worden soms zelfs fysiek agressief.
Door het beleid van zorgverzekeraars kampen apothekers met medicijntekorten. Patiënten reageren daar soms heel fel op, een kwart van de assistenten krijgt aan de balie te maken met geschreeuw, dreiging of spugen.
In Overijssel lijkt de problematiek iets minder groot dan in de Randstad en andere grote steden. "En toch moet je je mensen er wel degelijk op voorbereiden dat ze met agressief gedrag van patiënten te maken kunnen krijgen", zo stelt Ommer apotheker Frank Bruggeman. Hij ziet wel degelijk een toename in het verbale geweld. 

Tekort

Patiënten denken volgens de KNMP, de overkoepelende organisatie van apothekers, dat een apotheker bewust weinig medicijnen op voorraad houden of patiënten andere medicijnen geven omdat dat financieel beter is voor de apotheker. 
"Onzin, dat klopt niet, wij zijn ook de dupe van het beleid van zorgverzekeraars", zegt de KNMP. Voor dit jaar verwachten apothekers dat er vaker problemen ontstaan met bepaalde medicijnen en dat de agressie dus ook toeneemt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.