nieuws

Leerkrachten uit Denekamp pleiten voor meer mannen voor de klas

Er moeten méér mannen voor de klas. Zelfs in de politiek worden campagnes gevoerd om dat voor elkaar te krijgen. Steeds minder mannen gaan het onderwijs in, en dat moet anders. Vinden ook de leerkrachten Rob, Daan en Rutger uit Denekamp.
Op dit moment staan er meer juffen dan meesters voor de klas; nog geen 30 procent van de docenten is man. Bij de Kingschool in Denekamp is de verhouding een stuk beter, daar staan drie meesters en zeven juffen voor de klas. Een meester van de Kingschool geeft aan dat mannen vaker een economische richting kiezen en er daardoor minder meesters zijn dan juffen. 

koffiekamer

Een goede verdeling tussen juffen en meesters is niet alleen goed voor de leerlingen maar ook voor de verhouding onderling. "Ik ben blij dat ik in de koffiekamer met meerdere mannelijke collega's zit. Mannen praten toch anders met elkaar", zegt Rob van den Berghe, meester bij de Kingschool.  

voorkeur

Kinderen geven ook de voorkeur aan een meester want, "Ze geven beter les en ze doen leuke dingen met ons." Volgens de kinderen zijn juffen daarentegen wat strenger en minder gefocust op de vrije tijd. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.