nieuws

Zendmast in Zwolse wijk Aa-landen gaat er toch komen

Omwonenden zitten niet te wachten op een grote mast
Omwonenden zitten niet te wachten op een grote mast
Ondanks protesten uit de buurt mag er van de gemeente Zwolle toch een zendmast komen in een park aan de Maaslaan in de Zwolse wijk Aa-landen.Â
Dat oordeelt het college van burgemeester en wethouders, na advies van de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente. 
Zwolle is al langere tijd op zoek naar een locatie voor de antennemast van T-Mobile. De telecomprovider vroeg daar in december 2015 al een vergunning voor aan. De huidige mast voor mobiele telefonie staat op een flat van SWZ maar moet daar verdwijnen. 

Zoektocht naar locatie

Als nieuwe locatie dacht de gemeente in eerste instantie aan een locatie tussen het Koppelspad en de Sombeek/Schipbeek. Maar daar hadden omwonenden vanuit hun huis direct zicht op de mast. 
Na een nieuwe zoektocht besloot de gemeente in april dat het park aan de Maaslaan de beste plek zou zijn, maar ook daar tekenden omwonenden bezwaar aan. Buurtbewoners zijn onder meer bang voor stralingen en vrezen gezondheidsklachten. 

Bezwaren ongegrond

Op het besluit kwamen dan ook zo'n twintig bezwaren binnen. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente oordeelt nu dat de zendmast op die plek er gewoon kan komen.
Wel oordeelt de commissie dat de gemeente niet alle procedures goed gevolgd heeft. De gemeente moet wat de commissie betreft in de toekomst beter communiceren met omwonenden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.