nieuws

Christien van Wijk nieuwe wethouder Almelo

Christien van Wijk wordt de nieuwe wethouder in Almelo. Ze volgt Anja Timmer op die haar functie op eigen verzoek neerlegt.
Van Wijk woont in Almelo en was lange tijd bestuurder van een grote kinderopvangorganisatie in Twente en de Achterhoek. Ze is op dit moment vicevoorzitter van de stichting Leergeld, het jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds in Enschede. 
De zestigjarige is geen lid van een politieke partij. 

"Ervaren bestuurder"

Een selectiecommissie van de gemeenteraad heeft haar nu officieel voorgedragen. Marcel Zielman, voorzitter van de selectiecommissie, stelt dat Almelo met Van Wijk een ervaren bestuurder in huis haalt.
Op dinsdag 13 september zal de gemeenteraad van Almelo een definitief besluit nemen over haar aanstelling. 

Bijzondere procedure

De selectieprocedure voor de wethouderspost in Almelo verliep niet zoals gebruikelijk. Met het vertrek van Timmer was het eigenlijk aan de PvdA om een nieuwe wethouder te leveren. 
Maar de door de PvdA voorgestelde beoogd opvolger, Jos Pierey, kreeg geen steun van de gemeenteraad omdat hij niet in Almelo woont. Voor de PvdA was dat reden om uit de coalitie te stappen en de zoektocht naar een nieuwe wethouder bij de gemeenteraad neer te leggen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.