nieuws

Concordia Enschede volgens theatermakers meest gastvrije theater

Pieter-Jan Derks (rechts) reikt de prijs uit
Pieter-Jan Derks (rechts) reikt de prijs uit
Theater Concordia in Enschede is de winnaar van de Roel Oostraprijs 2016. Dat is een prijs voor het meest gastvrije theater volgens acteurs, dansers, technici en ander reizend personeel.
De prijs wordt sinds 2014 jaarlijks toegekend en is vernoemd naar directeur Roel Oostra van Schouwburg De Lawei in Drachten. Theater Concordia voert de top drie aan met daarin De Toneelschuur uit Haarlem (tweede plek) en Theaters Tilburg (derde plek). Vorig jaar ging de prijs naar RASA in Utrecht.

'Toegankelijk, interessant en verassend'

Directeur Willem Jaap Zwart is blij met de prijs: "We timmeren met z’n allen hard aan de weg om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk, interessant en verrassend te maken, omdat het ons leven echt kan verrijken. De kwaliteit van je culturele product, je personeel en de sfeer die je uitstraalt zijn daarbij belangrijke voorwaarden."
"We willen dat het publiek en theatermakers zich bij ons thuis voelen. En kennelijk voelt men dat ook. Een pluim dus voor onze medewerkers en onze zeer betrokken vrijwilligers. En bedankt aan alle makers die op ons gestemd hebben", aldus Zwart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.