nieuws

Ontslagen docent Carmel neemt afstand van voorgenomen demonstratie NVU

Michel Letteboer neemt afstand van de demonstratie die de rechtse partij NVU wil houden bij het Twents Carmel College in Oldenzaal.
Letteboer is ontslagen door zijn school, omdat die vindt dat zijn extreem-rechtse uitlatingen niet passen bij de voorbeeldfunctie die een docent heeft. De NVU heeft een vergunning aangevraagd om te protesteren bij de school vanwege het ontslag van Letteboer.

Fout uit middelbare school tijd

Tijdens de middelbare school kreeg Letteboer interesse in extreem-rechts en raakte betrokken bij de rechtse Nederlandse Volksunie. Tijdens zijn vervolg opleiding tot geschiedenisleraar begon hij nuances te zien en nam steeds meer afstand van de NVU.
"Ik was jong en onbezonnen en had toen nog geen idee dat mijn uitlatingen en interesse van invloed konden zijn op mijn verdere carrière." Letteboer heeft vorig jaar in een gesprek met zijn klas en de schoolleiding de boel opgehelderd en voor hem was de kou uit de lucht. 

Toch ontslag

Dat de school besloot niet verder te willen gaan met de geschiedenisleraar komt Michel dan ook rauw op het dak. Hij overweegt om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter dat Het Twentse Carmel College hem terecht heeft ontslagen.

Spijt

"Ik ben geen neo-nazi en ben dat ook nooit geweest. Spijt is een ander woord, omdat ik toen niet inzag wat ik nu weet, dan vind ik het lastig om spijt te hebben. Ik neem wel afstand van de uitlatingen die ik heb gedaan. Maar ik heb nooit extreem-rechts of racistische gedachten uitgesproken in het klaslokaal.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.