nieuws

Overijsselse studenten winnen Filmfestival Enschede

Snooze
Snooze © Sjoerd Hageman
Een herkenbare film moest het worden. De korte film Snooze van de studenten Sjoerd, Nico, Rens en Joris won vorige week op het filmfestival Nacht van de Korte Film in Enschede.
De herkenbaarheid moest zorgen dat de film als winnaar uit de bus kwam, en dat is gelukt. De vier studenten studeren allemaal aan de Academie Creatieve Technologie in Enschede, waar ze deze film hebben gemaakt als schoolopdracht.

Inzendingen

Vanuit heel Nederland zijn er films ingezonden. Ook (oud-)studenten van de Willem de Kooning Academie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht deden mee.
"Dat wij hebben gewonnen hadden we niet gedacht. De lat lag erg hoog", vertelt regisseur Sjoerd Hageman.

Brak

"De hele bedoeling van de film was herkenbaarheid. Je ziet hoofdpersoon Jelle brak zijn na het stappen.", legt Sjoerd uit. "Dat herkent iedereen wel. Ik denk dat we daarom ook hebben gewonnen."

Geen jury

Op filmfestivals heb je vaak een jury die de beste film kiest. Niet in Enschede. Hageman: "Er was alleen een publieksjury. Er zaten veel studenten in de zaal die flink om de film moesten lachen."

Deventer

De film is opgenomen in Deventer, in het huis van een vriend van Hageman. "We hebben flink moeten zoeken naar een locatie. Maar we zijn heel blij dat we van het huis gebruik konden maken."
Tweeënhalve dag was de crew bezig om al het materiaal op te nemen voor de film. "En daar blijft dan drie minuten van over", lacht Sjoerd.

Bekijk hier de korte film

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.