nieuws

Gemeente Raalte wil betaald parkeren per 1 januari afschaffen

De gemeente Raalte heeft samen met lokale ondernemers een principe-akkoord bereikt om betaald parkeren in het centrum af te schaffen.
In november komt de gemeenteraad van Raalte bijeen over deze kwestie in een poging om per 1 januari het betaald parkeren af te schaffen. Dat kost in totaal 2,1 miljoen euro waarvan 1,35 miljoen voor de rekening van de gemeente komt. De gemeente betaalt vooral voor het afboeken van eerdere investeringen voor het parkeren. 
Wethouder Jacques van Loevezijn: "We zijn blij dat we samen tot dit akkoord zijn gekomen. Er is veel over gesproken en het is goed om te zeggen dat we eruit zijn gekomen met elkaar."
Ondernemers in Raalte leggen 750.000 euro in en kunnen dit bedrag dan verspreid over tien jaar betalen.

Lastig onderwerp

In maart van dit jaar kreeg het Raalte Ondernemers Verbond (ROV) nog te horen van het college van burgemeester en wethouders dat het betaald parkeren een begrip bleef in de binnenstad. Voorzitter Henny Zomer van de ROV: "Geen gemakkelijk onderwerp, maar ik vind het fijn dat er nu een voorstel ligt, dat voorgelegd mag worden aan de centrumondernemers. Zij zullen uiteindelijk hierin beslissen."
Al jaren is er kritisch gekeken naar de invoering van het betaalde parkeren begin deze eeuw. Raalte hoopt op deze manier te kunnen concurreren met omliggende steden als Deventer en Zwolle. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.