nieuws

OverUIT: uit-tips 10 en 11 september

GOGBOT in het centrum van Enschede
GOGBOT in het centrum van Enschede
Elke week geeft OverUIT uit-tips voor het weekeinde. Deze aflevering: Open Monumentendag, Kopje Cultuur in Steenwijk en Trekkertrek en Rommelcross in Schuinesloot.

Kopje Cultuur

Steenwijk staat tot en met 11 september in het teken van Kopje Cultuur. Met theater, muziek en beeldende kunst laten artiesten, culturele instellingen en verenigingen zien wat ze in huis hebben. Kijk voor het programma op www.kopjecultuur.nl.

Open Monumentendag

Op veel plekken in Overijssel wordt dit weekeinde Open Monumentendag gevierd. Kastelen, kerken, molens en gemalen openen hun deuren en houden activiteiten. Op www.OverUIT.nl staat een overzicht van alle deelnemers.

Naar de rechtbank

Neem een kijkje in het cellengebied of bezoek een nagespeelde zitting: de rechtbanken van Almelo en Zwolle houden zaterdag 10 september open huis. Het duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Trekkers en brommers

Deelnemers van de Rommelcross in Schuinesloot zijn 'verplicht verkleed' en racen op brommers, motors, zitmaaiers en quads. Verder is er een trekkertrek en veel livemuziek. Het gebeuren vindt 10 en 11 september plaats aan de Hoogeveenseweg.

De robots komen

Enschede wordt tot en met 11 september opgeluisterd door robots en andere vreemde figuren. Reden voor hun komst is GOGBOT: een multimediafestival met nieuwe kunst, workshops, lezingen, muziek en live-acts. 

Theater proeven
Ook theater, muziek en cultuur bij Landgoed de Haere in Olst. zondag 11 september starten de Sallandse podia samen het theaterseizoen met het UITfestival Salland. Jeffrey Kleine en Inge van Calkar treden op. 
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.