nieuws

Almelo onderzoekt hack: welke informatie is gestolen van de gemeente?

De gemeente Almelo laat onderzoeken hoe het kan dat er mogelijk persoonsgegevens zijn gestolen uit computers van de gemeente. Dat zegt wethouder Javier Cornelissen.
"Het is heel naar en heel fout", aldus de wethouder en het geeft je een onveilig gevoel", aldus Cornelissen die een bedrijf heeft ingehuurd om er achter te komen waar het fout is gegaan. 

Welke gegevens zijn gehackt?

Eén van de vragen waar een antwoord op moet komen, is of er daadwerkelijk persoonsgegevens zijn gestolen. Het zou gaan om 20 GB aan data, mogelijk persoonsgegevens, maar zeker is dat allerminst. 
"Het erge is dat we weten niet om welke data het gaat, maar mogelijk dus om persoonsgegeven, waar illegale praktijken mee zouden kunnen gebeuren wat schadelijk is voor inwoners van Almelo."

Eng

Vraag is natuurlijk of gevoelige data van de gemeente Almelo wel voldoende beveiligd is. "Het enge hieraan is dat ons systeem dit niet heeft kunnen constateren", aldus de wethouder. 
"Onderzoek moet aantonen of we de boel goed hebben staan." Belangrijkste prioriteit voor Cornelissen is boven water krijgen om welke gegevens het gaat en er achter komen wat met die informatie gebeurt. 

Justitie inschakelen

Als de tijd rijp is, zal Almelo justitie inschakelen. "Maar dan hebben we wel hele sterke aanwijzingen nodig. Als we weten wie hier verantwoordelijk voor is, lijkt het me logisch dat we naar justitie stappen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.