nieuws

Politieke partijen willen antwoord op mislopen subsidie Overijsselse cultuursector

Overijssel kreeg geen cent van het Fonds Podiumkunsten
Overijssel kreeg geen cent van het Fonds Podiumkunsten
Het Rijk moet de pot met cultuursubsidies beter spreiden over het land volgens verschillende politieke partijen van de provincie Overijssel. De provincie gaat hierover in gesprek met het Rijk.
De politieke partijen D66, ChristenUnie en CDA vroegen de provincie vorige maand om opheldering. Het Fonds Podiumkunsten deelde begin augustus 27 miljoen euro aan 84 organisaties, alleen viel Overijssel compleet buiten de boot.
In Deventer liepen muziektheatergroep BOT, festival Deventer op Stelten en Toneelgezelschap Beumer & Drost de subsidie mis. In Zwolle betrof het theatergroep The Young Ones, popfestival Let's Go Lost en Theater Gnaffel.

Miljoenen euro's

Direct na het nieuws deed de culturele sector in Overijssel een dringende oproep aan gemeenten en provincie om in actie te komen. De instellingen lopen door het besluit de komende vier jaar miljoenen euro's mis en worden daarmee in hun voortbestaan bedreigd.
Het provinciebestuur zegt teleurgesteld te zijn over de keuzes die zijn gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Samen met de betrokken instellingen en gemeenten worden de gevolgen nu in kaart gebracht.

Provincie gaat helpen

Ook onderzoekt het provinciebestuur hoe de Overijsselse instellingen bij een volgende inschrijfronde beter kunnen scoren op de kwaliteitscriteria. De provincie wil de instellingen daarbij actief helpen.
Daarnaast kaart de provincie de gevolgen van het huidige subsidiebeleid aan bij het Rijk. Daarbij dus een dringend verzoek om de cultuursubsidies voortaan beter te spreiden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.