nieuws

Natuurpark De Weerribben-Wieden mooiste natuurgebied van Nederland?

Wat is het mooiste natuurgebied van Nederland? Donderdag sluit de inschrijving voor die verkiezing.Â
Janet Visser is lid van het kernteam Nationaal Park De Weerribben-Wieden en wil graag dat het natuurpark tot de drie mooiste gebieden van Nederland hoort. De laatste dagen worden gebruikt om alles op alles te zetten om de jury te laten zien wat de Weeeribben-Wieden te bieden heeft. Daarna mogen de inwoners van Nederland stemmen. De drie natuurgebieden met de meeste stemmen moeten zowel in het binnen- als buitenland als iconen van de Nederlandse natuur fungeren.

Financiële steun

Natuurparken krijgen steeds minder geld van de overheid. Juist daarom is het voor Nationaal Park De Weerribben-Wieden belangrijk om tot een van de drie mooiste natuurgebieden te gekroond te worden. Want dan krijg je 100.000 euro. Daarmee kan het gebied nog mooier gemaakt worden. 

Stemmen

Onder leiding van professor Pieter van Vollenhoven stelt de vakjury binnenkort een shortlist samen. De Weerribben-Wieden biedt donderdag een bidbook aan en hoopt daarmee de jury te overtuigen. De kans is groot dat het andere nationale park in onze provincie, de Sallandse Heuvelrug, ook een gooi gaat doen naar de titel. "Met elkaar strijden om de eerste plaats lijkt me niet echt leuk", zegt Janet. "Laten we maar gewoon plaats 1 en 2 delen. Dat zou heel mooi zijn". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.