nieuws

Burgemeester Dadema van Raalte wil duidelijkheid over komst asielzoekerscentrum

Burgemeester Martijn Dadema van Raalte wil snel duidelijkheid over de vestiging van een asielzoekerscentrum in het dorp.Â
Het besluit voor de bouw werd al maanden geleden genomen, maar omdat het aantal vluchtelingen dat naar ons land komt afneemt, is de vraag of de bouw van het azc nu nog wel nodig is. 
Dadema zou het jammer vinden als er een streep door de plannen moet. "Dat zou heel teleurstellend zijn. We hebben hier als samenleving, gemeenteraad, maar ook ikzelf enorm hard gewerkt om op een goede manier dit gesprek te voeren. En als je dan zo'n mededeling mogelijk gaat krijgen, dat het niet doorgaat, is wel echt teleurstellend. 
Meer duidelijkheid
Binnen twee weken gaan de Overijsselse gemeenten die van plan zijn om een azc te bouwen om tafel met het COA. Dadema gaat dan vragen om meer duidelijkheid. 
"We hebben al voor de zomer gezegd dat het onzeker was. We kunnen de samenleving niet zo lang aan het lijntje houden met elke keer weer een uitstel. Die helderheid moet er gewoon op hele korte termijn komen."

"Had beter gekund"

Dat het azc mogelijk niet doorgaat, zit de Raalter burgemeester niet lekker. "Dat voelt best slecht, eerlijk gezegd. Dat had ook wel beter gekund in de planning van het COA en de landelijke overheid."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.