nieuws

Neonazi uit Hoorn dreigde op Twitter met aanslagen na zedenzaak Kampen

In Kampen werd zondag een 17-jarig meisje slachtoffer van een verkrachting
In Kampen werd zondag een 17-jarig meisje slachtoffer van een verkrachting
Een rechts-extremist uit Hoorn heeft op Twitter gedreigd met aanslagen op asielzoekers en vluchtelingen. De man zou een familielid zijn van het 17-jarige meisje dat zondag slachtoffer werd van een verkrachting in Kampen.
De verdachte in die zaak is een 33-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Dronten.

Wraakactie

De neonazi tweette kort na het zedenmisdrijf: 'Mn nichje verkracht door een asielzoeker van het azc in kampen druk met de voorbereidingen voor de vergeldingsactie blood and honour 88'. 'Blood & Honour' is een verwijzing naar een internationale neonazistische groepering met dezelfde naam. 
Gisteravond postte de man opnieuw een aantal berichten waarin hij zijn wraakactie bekendmaakte. Aan het laatste bericht voegde hij een foto toe waarop hij lijkt te poseren met een automatisch vuurwapen. De inwoner uit Hoorn postte daarbij: 'De voorbereidingen in volle gang gaat de goeienkant op gelukkig'.

Nazi- en NSB-symbolen

De man verstuurt met zijn Twitter-account regelmatig berichten met nazi- en NSB-symbolen. Daarnaast deed hij al eerder op het platform racistische en extremistische uitspraken.
De politie Noord-Holland neemt de tweets 'zeer serieus' en onderzoekt de zaak. De inwoner uit Hoorn heeft zijn Twitter-profiel inmiddels afgeschermd en de tweets verwijderd, al zijn de berichten nog te herleiden via Google Zoekresultaten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.