PEC Zwolle geeft tegen FC Utrecht in blessuretijd zege uit handen

PEC Zwolle heeft wederom niet weten winnen in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans speelde in eigen huis tegen FC Utrecht een verdienstelijke wedstrijd maar kreeg uiteindelijk geen loon na werken. In blessuretijd zorgde Haller ervoor dat de thuisploeg genoegen moest nemen met een punt, 1-1.
PEC Zwolle kwam al snel op voorsprong in het MAC3Park stadion. Na goed doorzetten van Brama belandde de bal bij Thomas, die Ehizibue in staat stelde om de 1-0 binnen te schieten. Na een half uur kreeg Zivkovic namens de bezoekers een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging over. Direct daarna had Hebling aan de overkant een fraaie steekbal in huis op Brock-Madsen, maar de spits vond Ruiter op zijn weg.
Na rust was Brock Madsen twee keer dicht bij de 2-0. De huurling van Birmingham City schoot eerst over na een voorzet van Thomas en even later belandde zijn afstandsschot naast het doel van Ruiter. De bezoekers probeerden het wel maar hadden geen succes in de afronding. Brock-Madsen kon tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooien, maar kopte over.
In de slotminuut kregen de bezoekers een strafschop nadat Verdonk Troupée van scoren afhield en daardoor moest eerstgenoemde er met rood af. Haller wist het buitenkansje te benutten (1-1) en daardoor wacht PEC Zwolle nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1

1-0 Ehizibue (12)
1-1 Haller (90+2)
Arbiter: Mulder
Geel: Ehizibue, Brama, Janssen, Van Polen, Koch
Rood: Verdonk (PEC Zwolle/90)
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Ehizibue (Marinus/76), Hebling, Brama, Thomas (Mokhtar/64); Achahbar (Schenkeveld/90+2), Brock-Madsen.
FC Utrecht: Ruiter; Troupée, Leeuwin, Koch (Joosten/86), Conboy; Strieder, Janssen (Barazite/65), Ludwig (Amrabat/65), Ayoub; Haller, Zivkovic.