nieuws

FC Twente lijdt nederlaag bij Heerenveen

FC Twente heeft op bezoek bij Heerenveen een nederlaag geleden. In Friesland stond na negentig minuten een 3-1 eindstand op het bord en daardoor gaat de ploeg van Rene Hake met lege handen terug naar Enschede. 
De thuisploeg had het betere van het spel in de eerste helft en was het al bijna vroeg raak via Reza, die zijn schot via de vingertoppen van Marsman naast zag gaan. Even later moest de doelman wederom handelend optreden op een schot van Zeneli. Uit het niets was Twente dicht bij de openingstreffer, maar Oosterwijk schoot van dichtbij net naast. Een minuut later kwam Heerenveen uiteindelijk op voorsprong via een rake kopbal van Reza.
De bezoekers kwamen na rust fel uit de kleedkamer en was twee dicht bij de gelijkmaker. Eerst lobte Klich bijna over doelman Mulder heen en een paar tellen later raakte Ter Avest na een hoekschop de paal. Het Twentse doelpunt hing in de lucht, maar uiteindelijk doemde die oude voetbalwet weer op: Na een laag schoot van Larsson viel hij er aan de andere kant wel in, 2-0. 
Een kwartier voor tijd bracht nieuwkomer Celina met een knap schot de spanning terug in het Abe Lenstra Stadion. Vlak voor tijd verdween een hard schot van Mokotjo net over het doel van Mulder. Uiteindelijk viel in de slotseconde nog de 3-1 voor Heerenveen en werd de treffer gemaakt door Reza.

sc Heerenveen - FC Twente 3-1

1-0 Reza (34)
2-0 Larsson (66)
2-1 Celina (78)
3-1 Reza (90+3)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Kobayashi, Facey, Trajkovski
Rood: Ter Avest (2xgeel)
sc Heerenveen: Mulder; Marzo, St. Juste (Facey/46), Van Aken, Bijker; Van Amersfoort, Schaars, Kobayashi (Namli/62); Zeneli (Slagveer/83), Reza, Larsson.
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Bijen, Trajkovski; Mokotjo, Klich, Thesker; Ede (Celina/67), Oosterwijk, Yeboah.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.