nieuws

Isala Hartcentrum: gesloten bedden volgende maand weer in gebruik

De twee bedden in het Isala Hartcentrum, die momenteel vanwege tekort aan personeel gesloten zijn, worden volgende maand weer in gebruik genomen. Dat verwacht voorzitter De Kluiver van Isala Hartcentrum.Â
In zestien van de dertig hartcentra is te weinig personeel, waardoor bedden gesloten moeten worden. Zoals dus in het Isala Hartcentrum, waar van de twaalf bedden twee bedden momenteel niet worden gebruikt.
"Dat heeft voor de acute zorg geen gevolgen", aldus De Kluiver. "Voor zes patiënten die een vrij complexe behandeling moeten ondergaan betekent dit dat de ingreep wordt uitgesteld."

Toch extra dag gepland

"Het gaat om oudere patiënten, voor wie dit een grote impact heeft. We hebben deze maand een extra dag ingepland, dus voor drie patiënten valt het uitstel mee."
Het tekort aan gekwalificeerd personeel heeft ermee te maken dat de uitstroom van personeel groter is dan de instroom. Ook is de totale behoefte aan gespecialiseerd personeel gegroeid, aldus De Kluiver, maar het opleiden van personeel duurt lang.
In oktober moeten de bedden weer in gebruik zijn. "Zeker weten doe je het nooit, maar zoals het er nu uitziet, kunnen we ze dan weer operationeel hebben."
Het MST in Enschede liet gisteren weten dat in het Thorax Centrum geen bedden gesloten hoeven te worden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.