nieuws

Go Ahead Eagles boekt tegen Roda JC eerste zege van seizoen

Go Ahead Eagles heeft in de eredivisie de eerste driepunter van het seizoen veiliggesteld. In de eigen Adelaarshorst werd Roda JC met 2-0 over de knie gelegd. 
In de eerste fase van het duel waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en kregen ze allebei een aantal mogelijkheden. Wolters schoot namens de thuisploeg op een Roda-been en even later moest Zwarthoed redden op een inzet van Da Silva. Na een voorzet van Antonia kopte Ritzmaier binnen, maar dankzij een katachtige reflex van Van Leer en de lat ging de bal over. Na een klein half uur kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Church de bal op zijn hand kreeg. Brands wist er wel raad mee en stuurde Van Leer de verkeerde hoek in, 1-0.
In de tweede helft was de eerste kans voor Go Ahead, maar Wolters schoot de bal naast. Aan de andere kant miste Auassar een kans namens de bezoekers. In het vervolg speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en kon Roda geen vuist maken om de gelijkmaker te forceren. Tien minuten voor tijd had Wolters een goede actie in huis en zijn lage schot ging maar net naast het vijandelijke doel. In de slotminuut maakte invaller Maatsen aan alle onzekerheid een einde door fraai de 2-0 binnen te krullen.  

Go Ahead Eagles - Roda JC 2-0

1-0 Brands (strafschop/27)
2-0 Maatsen (89)
Arbiter: Janssen
Geel: Auassar, Church 
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Fischer, Schenk, Groenbast; Brands (Daemen/79), Duits, Ritzmaier; Antonia (Ojaama/71), De Kogel (Maatsen/63), Wolters.    
Roda JC: Van Leer; Rutjes, Kum, Ananou, Van Peppen; Van Hyfte, Abdul Ajagun; De Silva (Gullon/73), Auassar (Paulissen/61), Rosheuvel (Mytides/86); Church.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.