nieuws

4,5 ton van gemeente Enschede voor huiswerkbegeleiding aan arme kinderen

De gemeente Enschede trekt de komende drie jaar 450.000 euro uit voor huiswerkbegeleiding voor arme kinderen. Per jaar is er anderhalve ton beschikbaar waarmee 250 kinderen kunnen worden geholpen.Â
Ouders van die kinderen die rond moeten komen van 110 procent van het sociaal minimum krijgen een tegoedbon van zeshonderd euro zodra huiswerkbegeleiding wordt ingeschakeld.

Vierduizend kinderen

In Enschede gaat het om ruim vierduizend kinderen in de leeftijd tussen vier en achttien jaar oud. Verwacht wordt dat vooral kinderen tussen de tien en veertien jaar oud een beroep zullen doen op huiswerkbegeleiding bij de overgang van de basisschool naar voortgezet onderwijs. 
De gemeente Enschede heeft de komende drie jaar jaarlijks anderhalve ton beschikbaar voor hulp aan 250 kinderen. Of dat genoeg is, is niet duidelijk omdat de gemeente niet weet hoeveel kinderen een beroep zullen doen op hulp.
Verwacht wordt dat de meeste kinderen het op eigen kracht redden.

Structureel ondersteunen

De maatregel die Enschede nu neemt, is een gevolg van een motie van de SP in de Enschedese gemeenteraad in 2015. Die partij kwam toen met het voorstel om te onderzoeken of het mogelijk was kinderen uit arme gezinnen structureel te ondersteunen bij onderwijsbegeleiding. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.