nieuws

OM vervolgt strafproces wapenverzamelaars uit Enschede en Rossum

Twee straten in Enschede werden in 2013 afgezet en tientallen mensen werden geëvacueerd. De politie pakte toen twee mannen op voor illegaal wapenbezit en vandaag, drie jaar later, wordt het strafproces tegen de twee wapenverzamelaars uit Enschede en Rossum na enig uitstel weer vervolgd.
Het Openbaar Ministerie probeert te bewijzen dat het duo van 56 en 57 jaar illegaal Duits oorlogstuig verzamelde en door de opslag in hun woningen in Rossum en Enschede een gevaar voor hun omgeving vormden.

Er zou onder meer sprake zijn van zware explosieven, maar daar had justitie tot vandaag geen bewijs voor omdat de explosieven al zijn vernietigd. Vandaag zal een deskundige worden gehoord die bij de ontploffingen aanwezig was met de vraag of het om echte explosieven ging, of om zogeheten dummy's.  

Oorlogstuig in 2013 in beslag genomen

De mannen werden aangehouden in mei 2013 waarna het oorlogstuig in beslag is genomen. Voor de zekerheid werden omwonenden toen geevacueerd. Het proces loopt al geruime tijd. Tijdens de laatste zitting was er weer uitstel omdat een rapportage van wapendeskundigen nog niet klaar was. 

Munitie kwam uit omgeving Berlijn

Tijdens de huiszoeking in de zomer van 2013 werden een grote hoeveelheid brisantgranaten, pantzerfausten en landmijnen gevonden. De mannen hadden het oorlogstuig verzameld in de omgeving van Berlijn. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.